Leerlingen & ouders

Leerlingen & ouders

Meer informatie over:

Psycho-educatie

Psycho-educatie is voorlichting en advies aan leerlingen over hun gedrags- en/of psychiatrische stoornis.

De specialisten van SCOOR gaan in gesprek met de leerling over hun handicap aan de hand van psycho-educatie methodes, zoals “Ik ben speciaal” van P. Vermeulen en “Handleiding voor jezelf” van R. Manders.

Beeldcoaching

Beeldcoaching is een planmatige vorm van begeleiden waarbij video opnames worden gemaakt binnen de onderwijscontext met als doel de handelingsbekwaamheid van zowel leerlingen, onderwijsgevenden als teams te vergroten.

Synchroon coachen is een vorm van beeldcoaching waarbij de coachee binnen de onderwijscontext directe feedback krijgt van de beeldcoach met behulp van een headset ('oortje').

VRIENDEN programma

Het VRIENDEN programma is gericht op het versterken van emotionele veerkracht bij leerlingen met angstproblemen en kan zowel individueel als in groepsverband worden toegepast.

Weerbaarheidstraining

Binnen deze training gaan we samen met de leerling op zoek naar een balans tussen het vertrouwen op jezelf en het afstemmen van je gedrag op de omgeving. Leerlingen leren voor zichzelf op te komen en keuzes te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van spel en beweging.

Voor leerlingen van 4 tot en met 12 jaar.

Heeft u vragen?

010 - 418 72 23

info@scoor.org

of stel hier direct
uw vraag